#opinion: Het nieuwe normaal

Opinion // posted 20-05-2020

Nu Rutte’s persconferenties meer kijkers trekken dan een WK finale of Boer zoekt Vrouw is helder hoezeer we smachten naar houvast in deze ‘global crisis’. We zijn allemaal op zoek naar de uitgang, uit een situatie die we niet kennen en waarvan we de impact nog niet overzien. De anderhalve meter economie lijkt al een ingeburgerd begrip. Daar gaat het alleen niet om.

Read more

#opinion: Welke ideeën hebben nu het podium gepakt?

Opinion // posted 07-05-2020

Wil jij weten wat Pikkety, Bregman, Stiglitz en Ostrom met elkaar gemeen hebben? Lees dan dit artikel.

Read more

#opinion: Ondernemerschap in tijden van crisis, hoe blijf je overeind?

Opinion // posted 30-04-2020

Jolanda Holwerda, founder en CEO van Lof, heeft voor heel wat vuren gestaan. Destijds was het visionair om ervoor te pleiten dat vrouwen ambities mochten hebben op meerdere terreinen in hun leven. Maar net na de oprichting in 2007, begon de financiële crisis. Je hoofd boven water houden tijdens een crisis, hoe doe je dat? Vanuit eigen ervaring deelt ze de levenslessen die ze als ondernemer heeft geleerd.

Read more

#opinion: We dare you!

Opinion // posted 16-04-2020

Reality has changed for almost every company in the Netherlands. At the beginning of January, as stock market prices rose, we happily saluted to a new year. Come March, we face a bleak future. A historic crisis has smacked us in the face. The beautiful year 2020, full of economic prosperity, has come to a stand-still. Annual plans and budgets have been tossed out the window. As crisis management settles, there’s room to stare blankly into the future: What the hell are we doing?

Read more

#howto: Muren van water, hoe omarm je ze

Opinion // posted 14-04-2020

Een tweede leiderschapsreis naar Gambia in april 2020. Ik zag het wel zitten. In september begonnen we deelnemers te werven en in februari zou de voorbereidingsreis plaatsvinden. Alleen al vanwege de kans om twee keer naar mijn geliefde Gambia te gaan was ik heel blij met dit plan. Maar er zaten hier ook wat risico’s aan vast.

Read more

#howto: Ook door je mond te houden kan je helpen

Opinion // posted 07-04-2020

Herken je dat gevoel? Je zit middenin een verhaal. Je hebt je punt nog niet eens gemaakt en iemand anders zit al aan het roer. Jouw verhaal krijgt ineens een andere wending want die persoon vertelt vanuit zijn eigen ervaring. Die teleurstelling. Die voel je door je hele lichaam. Je voelt je niet gehoord. Hoe ga je daarmee om en hoe weet je wanneer iemand wel luistert?

Read more

#opinion: Onbeperkt houdbaar

Opinion // posted 01-04-2020

Niet eerder ben ik zelf zo uitgedaagd op mijn leiderschap als nu. Ironisch, aangezien leiderschap en verandering al zo’n 25 jaar mijn expertise gebied is. De confrontatie met deze allesomvattende reset, was ik nog in geen enkel boek of blad tegengekomen. Waar ik al nooit geloofde dat een leider alles beter moet weten en anderen vertelt wat ze moeten doen, weet ik dat nu zeker. Maar wat dan wel?

Read more

#howto: Een betere toekomst

Humans / Opinion // posted 23-03-2020

Een betere toekomst creëren, dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat? Bij Better Future doen we dat door leiderschapsteams uit het bedrijfsleven en uit de not-for-profit sector bij elkaar te brengen. Samen een week op pad om te werken aan strategische uitdagingen waar de organisaties voor staan. In die week brengen we de Theory U aanpak tot leven, in de praktijk en in ongewone settings, uit het klaslokaal en in de echte wereld.

Read more

#opinion: Echt mens zijn

Opinion // posted 17-03-2020

Wat betekent dat eigenlijk? Echt mens zijn. Ik ging op onderzoek uit om het beter te snappen. Door vallen en opstaan heb ik mijn missie gevonden. Op persoonlijk en professioneel gebied. Bij Better Future zorg ik ervoor dat ons gedachtegoed de wereld in stroomt, zodat we ook op die manier zo veel mogelijk mensen in beweging kunnen krijgen. Lees verder om te begrijpen hoe ik hier ben gekomen.

Read more

#opinion: Waar vind je nog heil en verlossing?

Opinion // posted 17-03-2020

Onlangs was ik sinds lange tijd weer eens in een klooster. Een lang gekoesterde wens om me weer eens op te laden en te bezinnen in een spirituele omgeving. Met een propedeuse in theologie op zak, heb ik wel iets met religie. En ook het klooster spreekt me (tot grote zorgen van mijn kinderen) wel aan.  Het idee dat mensen zich terugtrekken uit het hectische leven van alledag om zich te bezinnen op de wereld heeft een soort van aantrekkingskracht op me. 

Read more

#opinion: Onzichtbaar in de gezondheidszorg

Opinion // posted 02-03-2020

Toen ik onlangs weer eens met grote tegenzin mijn bescheiden boezem tussen twee platen liet pletten om te weten te komen of de knobbel die ik voelde goed of kwaad in de zin had, grapte de verpleegkundige dat het duidelijk was dat dit apparaat was bedacht door mannen. Met mijn arm om het ijzeren apparaat geklemd kon ik het alleen maar grondig met haar eens zijn.

Read more

#howto: Who are you without your business card?

Opinion // posted 24-02-2020

When someone asks you to introduce yourself, what’s the first thing that comes to mind? This is a common ice breaker during conferences, work, meetings, even at birthdays and weddings. But at some point, we start sounding like a broken record; continuously repeating the same answer. Where we work, what our job title is, where we’re from, and where we live. But do these things really define who we are?

Read more

#howto: Why NGO's are commercialising

Opinion // posted 10-02-2020

Mission driven, B Corp, socially responsible. All terms used to describe companies addressing a social or environmental challenge. A sign of the times that profit creation and social problem solving are shifting towards each other. What’s more, this emerging trend of social entrepreneurship goes beyond transforming the for-profit sector; it’s actually changing the traditional social sector too. We see NGO’s increasingly applying business principles to solve social challenges, often changing their own legal structure in the process. But why is this happening?

Read more

Contact

Better Future
Woudenbergseweg 41
3711 AA, Austerlitz
the Netherlands
+31 343 449300
intouch@better-future.com