Onbeperkt houdbaar

Opinion // posted 01-04-2020

Niet eerder ben ik zelf zo uitgedaagd op mijn leiderschap als nu. Ironisch, aangezien leiderschap en verandering al zo’n 25 jaar mijn expertise gebied is. De confrontatie met deze allesomvattende reset, was ik nog in geen enkel boek of blad tegengekomen. Waar ik al nooit geloofde dat een leider alles beter moet weten en anderen vertelt wat ze moeten doen, weet ik dat nu zeker. Maar wat dan wel?

Read more

Een betere toekomst

Inspiring people / Opinion // posted 23-03-2020

Een betere toekomst creëren, dat wil iedereen wel. Maar hoe doe je dat? Bij Better Future doen we dat door leiderschapsteams uit het bedrijfsleven en uit de not-for-profit sector bij elkaar te brengen. Samen een week op pad om te werken aan strategische uitdagingen waar de organisaties voor staan. In die week brengen we de Theory U aanpak tot leven, in de praktijk en in ongewone settings, uit het klaslokaal en in de echte wereld.

Read more

Echt mens zijn

Opinion // posted 17-03-2020

Wat betekent dat eigenlijk? Echt mens zijn. Ik ging op onderzoek uit om het beter te snappen. Door vallen en opstaan heb ik mijn missie gevonden. Op persoonlijk en professioneel gebied. Bij Better Future zorg ik ervoor dat ons gedachtegoed de wereld in stroomt, zodat we ook op die manier zo veel mogelijk mensen in beweging kunnen krijgen. Lees verder om te begrijpen hoe ik hier ben gekomen.

Read more

Waar vind je nog heil en verlossing?

Opinion // posted 17-03-2020

Onlangs was ik sinds lange tijd weer eens in een klooster. Een lang gekoesterde wens om me weer eens op te laden en te bezinnen in een spirituele omgeving. Met een propedeuse in theologie op zak, heb ik wel iets met religie. En ook het klooster spreekt me (tot grote zorgen van mijn kinderen) wel aan.  Het idee dat mensen zich terugtrekken uit het hectische leven van alledag om zich te bezinnen op de wereld heeft een soort van aantrekkingskracht op me. 

Read more

Onzichtbaar in de gezondheidszorg

Opinion // posted 02-03-2020

Toen ik onlangs weer eens met grote tegenzin mijn bescheiden boezem tussen twee platen liet pletten om te weten te komen of de knobbel die ik voelde goed of kwaad in de zin had, grapte de verpleegkundige dat het duidelijk was dat dit apparaat was bedacht door mannen. Met mijn arm om het ijzeren apparaat geklemd kon ik het alleen maar grondig met haar eens zijn.

Read more

Tricks of the trade: Who are you without your business card?

Opinion // posted 24-02-2020

When someone asks you to introduce yourself, what’s the first thing that comes to mind? This is a common ice breaker during conferences, work, meetings, even at birthdays and weddings. But at some point, we start sounding like a broken record; continuously repeating the same answer. Where we work, what our job title is, where we’re from, and where we live. But do these things really define who we are?

Read more

Why NGO's are commercialising

Opinion // posted 10-02-2020

Mission driven, B Corp, socially responsible. All terms used to describe companies addressing a social or environmental challenge. A sign of the times that profit creation and social problem solving are shifting towards each other. What’s more, this emerging trend of social entrepreneurship goes beyond transforming the for-profit sector; it’s actually changing the traditional social sector too. We see NGO’s increasingly applying business principles to solve social challenges, often changing their own legal structure in the process. But why is this happening?

Read more

Contact

Better Future
Woudenbergseweg 41
3711 AA, Austerlitz
the Netherlands
+31 343 449300
intouch@better-future.com